Kompanija Meteh zaposlila novih 136 radnika

Bez autora
Sep 26 2011

Potpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović izjavila je danas da je belgijska kompanija Meteh u Smederevu, zahvaljujući sredstvima koja se dodeljuju za podsticaj investicija, zaposlila novih 136 radnika. Izvoz ove firme btće dupliran sa 2,1 miliona evra u 2010. godini na oko 4,5 miliona evra do kraja ove godine. Kompaniji Meteh podsticajna sredstva su odobrena u aprilu 2010. godine i firma je blizu ispunjenja svih obaveza dogovorenih sa Vladom Srbije. Meteh, koji pravi proizvode od metalnih limova, izvozi celokupnu proizvodnju i to u Belgiju, Slovačku i druge zemlje EU, a među značajnijim klijentima su Siemens, Nokia i Atlas Kopko. Verica Kalanović je prilikom posete ovom preduzeću najavila da će u 2012. godini biti proširena finansijska podrška države firmama, i to pretežno izvoznicima.

Kompanija Meteh zaposlila novih 136 radnikaPotpredsednik Vlade Republike Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović izjavila je danas da je belgijska kompanija Meteh u Smederevu, zahvaljujući sredstvima koja se dodeljuju za podsticaj investicija, zaposlila novih 136 radnika.

Izvoz ove firme biće dupliran sa 2,1 miliona evra u 2010. godini na oko 4,5 miliona evra do kraja ove godine.

Kompaniji Meteh podsticajna sredstva su odobrena u aprilu 2010. godine i firma je blizu ispunjenja svih obaveza dogovorenih sa Vladom Srbije.

Meteh, koji pravi proizvode od metalnih limova, izvozi celokupnu proizvodnju i to u Belgiju, Slovačku i druge zemlje EU, a među značajnijim klijentima su Siemens, Nokia i Atlas Kopko.

Verica Kalanović je prilikom posete ovom preduzeću najavila da će u 2012. godini biti proširena finansijska podrška države firmama, i to pretežno izvoznicima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik